Vizitë studimore në Bonn

Në nëntor te vitit 2015 Qendra per arsimin e të rriturve ka filluar implementimin projektit të  Erasmus + Mbështetje të zhvillimit të politikave në arsimin e të rriturve. Ky projekt është pjesë e Veprimit për zbatimin kombëtar të Agjendës Evropiane për arsimin e të rriturve. Si rezultat i këtij projekti do të zhvillohet bazë e  të dhënave që do të mundësojë ndjekjen e arsimimit të të rriturve,respektivisht trajnimet të cilat realizohen në republikën e Maqedonisë nga provajeder (ofrues sherbimesh) te ndryshëm .

Ne kuadër  të projektit një ndër aktivitetet e realizimit ishte edhe një vizitë studimore me qëllim të analizohen praktikat më të mira të vendeve te BE-së,me këtë rast pas kerekesës tonë si QARr në disa vende, R.e Gjermanisë ju pergjigjë kërkeses tonë dhe ofroj ndihmë për organizimin e vizitës tonë. Disa nga të punesuarit e IP Qendrës për arsimin e të rriturve gjithashtu të angazhuar në implementimin e projektit realizuan një vizitë studimore me datë 05-07.09.2016 në Bonn të R.Gjermanisë përkatesisht në Institutin Gjerman për arsimin e të rriturve  me qëllim këmbimin e përvojave në organizimin dhe ndjekjen e arsimit për të rritur ne shtetin perkatës.Takimi u realizua në hapsirat e Institutit Gjerman per arsimin e te rriturve-Bonn,  ku u pritëm nga drejtoresha e këtij Instituti z-a. Bettina Pröger ,kurse me punën e qendrës na prezentoi z-a.Ambos  Ingrid, z-a. Dr. Reichart Elisabeth gjithashtu edhe  z.Goran Jordanoski i cili na prezentoi instrumentin ProfilPASS që përdoret nga konsultantët për orientim profesional, si dhe u pergjigjën pyetjeve tona në lidhje me projektin të cilin jemi duke e realizuar.

eu-logo1

септември 14, 2016
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support